donderdag 29 december 2011

Weg met het schriftjes, plaats aan het scherm.

Na de universiteiten stappen Amerikaanse basisscholen ook over op de iPad. Scholieren gebruiken de iPad zowel tijdens de lessen als thuis om hun huiswerk te maken.
Door de multimedia mogelijkheden van de  iPad leren kinderen complexe problemen beter te begrijpen. De prijs voor de iPad per persoon en de lesmateriaal er bij is niet goedkoop het is zo’n $750.  Maar het doel is om de boeken te vervangen en de kinderen de mogelijkheid te geven om op een gemakkelijke manier met hun leerkrachten te communiceren.
De huiswerken en andere taken worden op de iPad opgeslagen onder een digitaal portofolio. De leerachten hebben dan toegaan tot elke portofolie en kunnen hun lesmateriaal online plaatsen.
Men heeft geen garantie dat de kinderen beter hun leerstof gaan kunnen opnemen. Volgens Larry Cuban van de Stanford Universiteit zou het geld voor het aanschaffen van de iPads beter geïnvesteerd worden in goede leerkrachten.
De iPads worden zowel in de witte als in de zwarte basisscholen gebruikt. Zelfs in de kleuterscholen maken ze er gebruik van iPads.
Voordelen
Het leren omgaan met multimedia op jonge leeftijd is een plus, het verrijkt het kennis van het kind en bereid hem op latere omgaan met andere multimedia.
Zieke kinderen kunnen de gemiste lessen of  taken online consulteren.
Men kan gemakkelijke met de leerkracht communiceren, ook buiten de les uren.
Nadelen
Kost duur.
Dat kinderen hun leerstof  beter begrijpen is niet zeker.
Men leert pas schrijven in het basisschool en het blijven oefenen is belangrijk. Maar door alle taken op de iPad te maken gaat het schrijven op papier verloren.
Bron:  http://www.mobilemac.nl/ipad/kinderen-op-amerikaanse-basisscholen-maken-huiswerk-niet-meer-in-schriftjes-maar-op-een-ipad/
Extra ter informatie
Misschien is het gebruiken van het iPad in het onderwijs toch een goed idee.
Uit onderzoek bleek dat studenten die alleen met een iPad studeren 25 procent hoger scoren dan studenten zonder iPad. De iPad zorgt voor meerdere studiemomenten, waardoor studenten efficiënter leren.
Bron:  http://www.techzine.nl/nieuws/27392/studenten-leren-beter-met-ipad.html
Badria Haouari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten